Sizin Reklam Burada

8. Uluslararası Türk Dünyası Şiir Ve Müzik Festivali KKTC’de Gerçekleştirdi

8. Uluslararası Türk Dünyası Şiir Ve Müzik Festivali KKTC’de GerçekleştirdiÇukurova Edebiyatçılar Derneği (ÇED), 8. Uluslararası Türk Dünyası Şiir ve Müzik Festivali’ni KKTC’de gerçekleştirdi. Sunuculuğunu Şair, Yazar ve Heykel Sanatçısı Bolat Ünsal’ın yaptığı festivale 10 Türk ülkesinden ve Türkiye genelinden çok sayıda sanatçı ve edebiyatçı katıldı.

Festival ÇED Başkanı Halise Tekbaş ve onursal başkanların yaptığı açılış konuşmaları ile başladı. Festivalde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetin 100.Yılı kutlamaları büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Türk dünyasından gelen sanatçılar, şairler ve solistlerin katıldığı festivalde Atatürk ve Cumhuriyet konulu şiirler okundu. Festival duygu dolu anlara sahne oldu.

KKTC Başbakanı Ünal Üstel festivale katılan sanatçıları kabul etti.

Festivalin ilk günü KKTC Başbakanı Ünal Üstel festivale katılan sanatçıları kabul etti. Başbakanlık Şeref Salonu’nda gerçekleşen kabulde sanatçılara hitaben konuşan Başbakan Ünal Üstel, “Bugün Anavatan Türkiye Cumhuriyeti dışında bizi tanıyan, koruyan kapısını çalacağımız başka bir ülke yoktur. Bu nedenle Türk dünyası bizler için çok önemlidir. İlerleyen süreçte Türk dünyasının sizler gibi değerli başka sanatçılarıyla da bizim sanatçılarımızı bir araya getirmek bizi mutlu edecektir” dedi.

Başbakan Ünal Üstel, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Türk dünyası içerisinde yer alması adına yapılan çalışmalara bir kez daha vurgu yaparak, geçtiğimiz günlerde Azerbaycan’a yapılan tarihi ziyareti de anımsattı. Başbakan Ünal Üstel, Azerbaycan’a yaptıkları ziyarette Yeni Azerbaycan Partisi’nin üst düzey yetkilileriyle bir araya geldiklerini, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile yaptığı tarihsel görüşmeyi de hatırlattı.

Kabulde sanatçılar adına söz alan Çukurova Edebiyatçılar Derneği Başkanı Halise Tekbaş da, KKTC’de bulunmaktan duydukları mutluluğu ifade etti. Sıcak karşılama ve ilgi için Başbakan Üstel’e teşekkür eden Tekbaş ve kendisine festival adına plaket takdim etti. Başbakan Üstel ÇED Başkanı Halise Tekbaş’a bir tablo takdim etti.

Son olarak ise Cumhuriyetin Yüzüncü Yılı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı anısına tüm katılımcılar plaket ve Atatürk madalyası ile onore edildi. Ayrıca derneğin Türkmenistan ve Tataristan onursal başkanları ilan edildi. Onursal başkanların tümüne emeklerinden ötürü plaketler de takdim edildi.

Festivale katılanlar arasında Azerbaycanlı şairler Ayaz Arabaçi, Adile Nezer, Zaki Zeki Bayram, Zahid Avşar Eloğlu, Araştırmacı-Yazar Jale Cəfərova. Tataristan Yazarlar Birliği Başkanı Rkail Zaydulla, Tataristan Yazarlar Birliği Sekreteri Rüstem Galiulli, Nezaket Xelefli, Kırgızistan Ulusal Yazarlar Birliği Sekreteri, ÇED Onursal Başkanı Joldoşbek Monoldorov, Kırgız Operası Solisti Bakyt Almabekov, Şair Nurkan Ko Ychumanova, Özbekistan ÇED Fahri Başkanı, Hukuk Doktoru Utkirbek Muhamedov, Özbekistan Yazarlar Birliği Temsilcileri şairler Abdurasul Cumakul, Sirojiddin Rauf, Sahiba Azamova, Şair-Tercüman Dilbar Haydarova, Kazakistan’dan Prof. Dr. Şair-Yazar Akylbek Shayakhmet, Irak-Türkmen Onursal Başkanı Eyüp Kerkük, Türkmenistan Onursal Başkanı Prof. Dr. Recep Recepov, Ayoob Hikmet Omar, Arjuman Gader Saeed, Abbas Nasrat Abdulgader, Saad Jawdet Abdulwhid, Av. Ümit Hikmet Kerküklü, Fahmi Gassım Saadoon, Mohammed Gader Raoof, Muhammed Nacar.

Türkiye’den Şair, Yazar ve Sanatcılar, Hayrettin Yazıcı, Nuriz Gökmenoğlu, Bolat Ünsal, Şükran Bayrak, Münevver Düver, Mustafa Temel, Mustafa Naci Özer, Cemal Ünal, Hacer Yakuti, Zeki Akalın, Reşit Bahtiyar, Osman Zeki Çevik, İbrahim Hurşit, Belma Osmalı, Hayatcan Öztürk, Hatice Asi, Nücüde Ünal, Raife Akipek, Hanife Akıncı, Nedime Ekinci vardı.

Добавить комментарий

Оставить комментарий

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
yenilə, əgər kod görünmürsə

Xəbər lenti


Son xəbərlər