Sizin Reklam Burada

DÜNYA TÜRK BİRLİĞİ ANKARADA TÜRK TARİH KURUMUNDA TARİH YAZDI

DÜNYA TÜRK BİRLİĞİ ANKARADA TÜRK TARİH KURUMUNDA TARİH YAZDIDünya Türk Birliği Kurucular Kurulu, Genel Başkan Murat ÇOBANOĞLU Başkanlığında, Türk Dünyası ülkelerinden, özerk cumhuriyetlerden, Türkiyemizin 65 vilayetinden gelen Turan sevdalısı ve Türk Birliği gönüllüleri 25 Ocak 2020 Cumartesi günü sabah 10.30 da Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ü ebedi istirahatgahı Anıtkabir de ziyarete gittiler.

Anıtkabir Komutanlığı Resmi Protokol töreni ile mozeleye çelenk koyan Dünya Türk Birliği Kurucular Kurulu heyeti adına Anıtkabir Defterini yazan Genel Başkan Murat ÇOBANOĞLU :

Sevgili ATAM;

Öngördüğün gibi gelişen süreçte ‘‘Türk Birliği'nin bir gün hakikat olacağına inancım vardır. Ben görmesem bile gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. TÜRK Birliği'ne inanıyorum. Onu görüyorum.” demiştin. Şimdi biz Türk Dünya sının her yerinden gelen TÜRK’ler olarak mirasını devralıyoruz. Bu gün itibari ile DÜNYA TÜRK BİRLİĞİ ni Birlik statüsünde, devletinin yanında Dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşu olarak ilan ediyoruz. Açtığın yolda gösterdiğin hedefe giderken şaşarsak, davamızdan saparsak, gök girsin, kızıl çıksın. Ne Mutlu Türk’üm Diyene !!! diyerek Anıtkabir defterini imzalamıştır.
DÜNYA TÜRK BİRLİĞİ ANKARADA TÜRK TARİH KURUMUNDA TARİH YAZDI
Daha sonra Türk Tarih Kurumuna geçen Dünya Türk Birliği Kurucular Kurulu heyeti girişte katılımcıların sevgi gösterileri ile karşılandılar. Salon Tarihte kurulmuş olan TÜRK devletlerinin bayrakları ve günümüzde var olan Türk devletleri özerk cumhıriyetleri ve Oğuz boylarının bayrakları ile süslenmiş Türk Tarihi üzerine Resimleri ile tanınan ressam Mustafa Kaya AKOZAN’ın anlamlı sergisi ile donatılmış Kurucular kurulu üyesi AKSED Sanat’ ın Gençlerinin güleryüz ve saygı dolu karşılaması ile yaratılan atmosfer görülmeye değerdi. İçeri giren her konuk tarih kokan atmosferde Türk olmanın gururunu yaşamaktaydı. Türk’ün tarihten bu güne kadar emeği geçen soydaşları ve Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları ile vatan uğruna tek bir kurşun bile atmadan şehadete erişen onbeşlilerimiz için anonsu ile Saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunmasının ardından Dünya Türk Birliği Kurucular Kurulu Genel Başkanı Murat ÇOBANOĞLU açılış konuşmasını yaptı.

ÇOBANOĞLU konuşmasında :

Bizler Andımız ile başladığımız bu kutlu yola Gençliğe hitabe ile yol haritası çizerek, şerefimizle vatani görevimizi ifa ederek devam ettik. Çok şükür ki vatan toprağımıza kanımız da nasip oldu. Ne mutlu bana ki Al bayrağımızda kanım var. Bu gün burada Türk Dünyasının her yerinden katılımcı var. Biz Sivil toplum kuruluşu olarak “ Birlik “ statüsünde DÜNYA TÜRK BİRLİĞİ’ nin kurucular kurulu olarak huzurlarınızdayız. Her daim devletinin yanında olacak, Gaspralı İsmail beyin “ Dilde fikirde işte birlik “ ülküsünü kaldığı yerden devralarak Liderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ‘ ün “ Yurtta sulh cihanda sulh “ tali matının ve ilke ve inkılaplarının eşliğinde “ yeryüzünde Türk’ün olduğu her yerdeyiz “ sloganımız ile Türk’lüğe ve insanlığa hizmet aşkı ile yola çıkmış Turan sevdalısı ve Türk Birliği gönüllüleri olarak bu kutlu davaya baş koyduk. Hedef TURAN için DÜNYA TÜRK BİRLİĞİ ni kurmak gibi şerefli yola bizlerle birlikte çıkan tüm teşkilatlara bir kez daha huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Resmi olarak kuruluş sürecimiz sonunda sayın Cumhurbaşkanımızın onayı sonrasında Resmi gazetede yayınlanması ile resmi olarak hayata girecek Birliğimiz Ülkemiz Türkiye’ de olacağı gibi üm Türk Dünyası ülkelerimizde, özerk cumhuriyetlerde de Bölge başkanlıkları,temsilcilikler, şubeler açarak okul çağı evlatlarımızdan gençlerimize ve kadınlarımıza kadar 7 den 77 ye tüm Türk varlığımıza kültür, sanat ve iş birliği ile ulaşacaktır.Geçmişte yaşanmış olan olumsuzlukların izlerini silmek adına başlayacak tüm etkinliklerimiz ile birlikte meslek dallarında üniversitelerimizde ticaret paltformlarımızda bilim ve teknolojide her alanda birlikte düzenleyeceğimiz faaliyetlerimiz ile kısa sürede başarı çıtamızı yükseltmek hedefindeyiz. Hasar görmüş kültür ve sanat birlikteliklerimizi güven ortamını ve iş birlikteliklerimizi devletimizin yanında bir teşkilat olarak yürüteceğiz. Birliğimiz çatısı altında buluşacak tüm stk lar ile kurulacak bir çok komisyonlarda hep birlikte “ birlik “ ruhu ile çalışacağız.Kırmızı çizgilerimiz olan “Türk’lük partiler üstüdür “ ve “ Türk’lük kaderimiz, din tercihimizdir “ kurallarımız ile her türlü ayrımcılığa ve bölücülüğe asla prim vermeyeceğiz. Hep birlikte üreteceğimiz çözüm önerileri, projeler ve etkinlikler ile gelecek zamanda devletler arası kurulacak TÜRK BİRLİĞİ ve TURAN için sağlam temellere dayanan bir alt yapı kuracağız. Kültür turizmi ile köprüler kurarak Türk İş Konseyi ile de birlikte ticaret yaparak Dünya ülkeleri yerine biz Türk Dünyası ülkelerinin kendi arasında her alanda iş birliğimizi tesis edeceğiz.
DÜNYA TÜRK BİRLİĞİ ANKARADA TÜRK TARİH KURUMUNDA TARİH YAZDI
Elli yıldır kurulamayan sağlam kandaşlık ve sosyal ilişkileri Dünya Türk Birliği ile kurmak için BİZ olmak duygusu ile yola çıkan tüm soydaşlarıma şimdiden teşekkür ediyorum.Türk düşmanlarının şimdiye kadar kurduğu tüm oyun bozan tuzaklarını bertaraf ederek kuracağımız Birliğimiz ile aynı çatı altında bir kum tanesi kadar destek olmak isteyen tüm Türk evlatlarına ve stk larına kapımız açıktır. Baştacısınız. Biliyoruz ki bizim çıkışımız ile yine Türk’e düşman olanlar rahatsız olacaktır.Ellerinden geleni yapsınlar bizler güçlü ve profesyonel yapılanmamız ile her türlü zorluğa tepkiye göğüs gereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.Biz bu kutlu davamızda Eşref Bitlisler gibi Muhsin Yazıcıoğlu lar gibi şehadete ermeyi göze almışken bizi hiçbir güç korkutamaz yıldıramaz .Tanrı Türk’ü Korusun ve yüceltsin.Türk Türk’ü korumazsa Tanrı Türk’ü korumaz.

Ne Mutlu Türk’üm Diyene !!!!

Dünya Türk Birliği Kurucular kurulu Genel Sekreteri Sabiha SAN da konuşmasında;
DÜNYA TÜRK BİRLİĞİ ANKARADA TÜRK TARİH KURUMUNDA TARİH YAZDI
Dünya Türk Birliği tanıtım toplantımız Türk Dünyası ülkelerinden ve ülkemizin bir çok vilayetinden gelen Turan sevdalıları ile Gönül birliğini DÜNYA TÜRK BİRLİĞİ çatısı altında devletinin yanında millet sevdalısı BİRLİK statüsünde resmiyet kazanmak adına yapılan bir başlangıç olarak Türk Tarih Kurumunda tarihimize bir not olarak düşülmüştür.

Atatürk Sevdalısı ve Milletine düşkün olan ve BİZ olmak yolunda taşın altına elini koyacaklar ile buluştuk.
Deprem felaketi ve depremzedelerimize destek olabilmek adına programa katılamayanlar her daim gönlümüzdedir. Onlar daha elzem bir görev ifa etmekteydiler. Başka mazeretler ile gelemeyenler de üzülmesinler gönlümüz her daim birdir.
Emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Dedi.

AKSED Sanat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çelebi ÇETİNKAYA da konuşmasında Dünya Türk Birliği kurucular kurulunda olmaktan onur duyuyoruz.Türkçemizin katline engel olmak Türk’lüğümüze borcumuzdur. İcraat ekibiyiz. "BİR AVUÇ TÜRK DEMEK, BİR DÜNYA DEMEK" diyerek çıktığımız bu kutlu yolda kısa zamanda çığ gibi büyüyerek Dünya Türk Birliğini hak ettiği yere getirerek hedeflerimize bir bir ulaşacağız. Dedi.
DÜNYA TÜRK BİRLİĞİ ANKARADA TÜRK TARİH KURUMUNDA TARİH YAZDI
Konuşmacılar Tarihçi Türkolog Yar. Doç. Dr Babek CEVANSİR , Doç Dr. Nesrin Sipahi KIRATLI, Doç. Dr. Turan AKKOYUN, Şanlıurfa Oğuz Boyları Beydilli Akkoyun Yörük Türkmen Derneği Genel Bşk Derbo SAĞIR, Ressam Mustafa Kaya AKOZAN, ve Prof Dr Hüseyin TUĞCU da yaptıkları konuşmalar ile Dünya Türk Birliği için destek açıklamalarında bulundular. AKSED Sanat Gençlik ekibinin tarih boyunca Türklere uygulanan katliam ve soykırımları işlediği gösteride “ Çünkü onlar Türk’tüler “ mesajı ile izleyenlerin duygusal anlar yaşayarak gözyaşlarına boğdular. Aksed Sanat Yönetim kurulu Başkanı ve Şair Akın AKTAŞ ta vatan temalı şiiri ile programa müthiş bir atmosfer kattı. Ozan Erhan ÇERKEZOĞLU ve Fatihhan da şiirleri ile bu kutlu dava yolunda Dünya Türk Birliğine şiirleri ile destek verdiler. Elazığ depremi sebebiyle bölgede olan Dünya Türkleri Dostluk Derneği Genel Başkanı Oya CANBAZOĞLU adına kürsüye gelen sayın Başkan vekili Cengiz ÖZBAY da konuşmalarında icraat için tam destek açıklamalarında bulundular.Anadolu Kardeşlik Teşkilatı Konfederasyon başkanı Murat TOPRAK ta konuşmasında icraat için yola çıkan Dünya Türk Birliğine tam destek veriyoruz.Bizde varız dediler. Türk Dünyasının sevilen ismi Durak Turan DÜZ de yaptığı anlamlı konuşmada tam destek verdiklerini ifade ederek TURAN yolunda isimli şiirini seslendirdi. Programda protokol konuşmalarını yapan konuşmacılar ve tüm katılımcılar muhteşem bir atmosferde gerçekleşen bu tanıtım programında Dünya Türk Birliğine tam destek verdiklerini dile getirdiler.
DÜNYA TÜRK BİRLİĞİ ANKARADA TÜRK TARİH KURUMUNDA TARİH YAZDI
Deprem felaketi sebebi ile Ozan Erhan ÇERKEZOĞLU ve Baha KABAKLI üstadların sahnelerini programdan çıkartan Dünya Türk Birliği Kurucular Kurulu Program sonunda Elazığ da olan Dünya Türk Birliği Kurucular kurulu temsilcileri ile bir araya gelmek üzere Elazığ ve Malatya da incelemeler yapmak ve destek vermek üzere bölgeye intikal edeceklerini ihtiyaçları yerinde tespit ederek ne gerekirse destek vereceklerini ifade ettiler. Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti adına söz alan Yusuf YUSUFOĞLU da Doğu Türkistanda yaşanan insanlık dramını dile getirerek Türk’e Türk’ten başka dost yok diyerek konuşmasını tamamladı. Yabanlı Türkmen Oymağı Derneği Genel Başkanı Elmas YAĞMUR da Dünya Türk Birliğine tam destek verdiklerini belirten konuşmaları ile güne damgasını vurdular.

Kapanış konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Dünya Türk Birliği Kurucular Kurulu Genel Başkanı sayın Murat ÇOBANOĞLU;
DÜNYA TÜRK BİRLİĞİ ANKARADA TÜRK TARİH KURUMUNDA TARİH YAZDI
Bu gün BİZ olma yolunda ilk adımı atan Kurucular Kuruluna, Akademisyenlere, Dernek, Federasyon, Konfederasyon Vakıf ve Sendika başkanlarına ve Aziz Türk Milletimin asil evlatlarına varlıklarından desteklerinden ve davamıza sahip çıkmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Azerbaycan dan Kazakistan dan Kırgızistandan Özbekistandan Türkmenistan dan Kerkük ten KKTC den Bulgaristan dan Moldava dan Macaristan dan Japonyadan Gagavuzya dan Bosna dan ve daha bir çok Türk yurdundan gelenlere, gurbetçilerimize Doğu Türkistan temsilcilerine Afganistan ve Pakistanlı kardeşlerimize ve ülkemizin bir çok ilinden gelen siz değerli asil Türk evlatlarına teşekkür ediyorum. Yolumuz açık gazamız mübarek olsun diyerek günün anısı için çekilecek fotoğraf karesine katılımcıları davet ederek programa son verdiler.

Programa katılan Yörük Türkmen dernek ve federasyonları programa Toroslarda tütecek son çadırın dumanı biziz mesajı ile bir kez daha Atamızın sözlerinden edindikleri mirasın temsilcisi olduklarını belirtmeleri duygu dolu anlar yaşanmasına sebep oldu. Yörük Türkmen camiasının toylarının aranılan sunucusu sayın Şehriban TEKCE de profesyonel yönetimi ile program akışını bir orkestra şefi edası ile yönetmesi de güne damga vurdu. Dünya Türk Birliği Orman Genel Müdürlüğü ve Ogem- Vak işbirliği protokolü ileEmeği geçen herkese teşekkür eden Dünya Türk Birliği Kurucular kurulu Genel Başkanı Murat ÇOBANOĞLU, Gazi Mustafa Kemal Bulvarında bulunan Genel Merkeze geçerek konuklarını ağırladı ve tebrikleri kabul ettiler. Türk Dünyasına Hayırlı olsun.
DÜNYA TÜRK BİRLİĞİ ANKARADA TÜRK TARİH KURUMUNDA TARİH YAZDI

Добавить комментарий

Оставить комментарий

    • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
      heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
      winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
      worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
      expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
      disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
      joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
      sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
      neutral_faceno_mouthinnocent
yenilə, əgər kod görünmürsə

Xəbər lenti


Son xəbərlər